Hardware

Ikke all elektronikk kan kjøpes som ferdig hyllevare. Applikasjonen kan ha spesiell krav til funksjonalitet, fysisk størrelse, grensesnitt, miljøutfordringer etc. Pris kan også tale for å utvikle egne kort hvis antallet som skal produseres er høyt nok.

 

Det er viktig å partisjonere funksjonalitet på rett plass i et design. Dette krever kjennskap til både SW og HW. Samme funksjon i et design, f.eks overvåking en spenning i forhold til en referanse, kan utføres helt eller delvis i disse områdene:

 

  1. Diskret analog HW
  2. Diskret digital HW
  3. Spesial IC
  4. Programmerbar logikk
  5. Lokal SW
  6. Host SW
  7. Kombinasjon av to eller flere av løsningene over

 

Den optimale løsningen vil være avhengig av pris, effektforbruk, fysisk størrelse, miljøkrav, logistikk samt tilgjengelighet av spesial komponenter.

 

NorAdapt AS tilbyr konsulent bistand innen både HW design, PCB utlegg og logistikk rundt produksjon. Høy klokkehastighet og høy sensitivitet gir spesielle utfordringer både innen design og PCB utlegg. Vi har gjennomført mange vellykkede prosjekt der både analoge og digitale løsninger er skreddersydd i forhold til kundens behov.

 

Vi har utstyr og kompetanse til å lage 2-lags PCB og montere komponenter (ikke BGA) for prototyper her i våre lokaler. Dette kan redusere tiden fra ide til prototypen dramatisk ved enkle kort.

 

 

Klikk på bildene for bedre oppløsning.

 

Her er et eksempel på utvikling og produksjon av en fiberoptisk IP modul som skulle brukes på et Cylone FPGA utviklingskort fra Altera. Hvis det er hastverk er mulig å gå fra ide til ferdig montert PCB på svært kort tid. Modulen over ble designet, produsert og montert i løpet av 2 dager her i lokalen hos NorAdapt AS.

 

 

Klikk på bildet for bedre oppløsning

 

Her er et eksempel på et kort som ble laget under mer normal tidskrav der ekstern leverandør produserte PCB.